Iluminat arhitectural și la Mănăstirea Golia

Municipalitatea intenţionează să racordeze instalaţia de iluminat arhitectural a Mănăstirii Golia la sistemul de iluminat public al municipiului, demersul Primăriei fiind aprobat în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţi, 29 noiembrie. Conform documentaţiei care stă la baza proiectului de hotărâre, puterea instalată a instalaţiei de iluminat arhitectural aferentă obiectivului „Turnul Mănăstirii Golia” Iaşi este de 2,34  Kw.

Racordarea reţelei de iluminat arhitectural la reţeaua de iluminat public a Municipiului Iasi presupune un consum suplimentar de energie electrică a cărui contravaloare ar trebui să fie achitată din bugetul local. Cantitatea de energie electrică estimată a fi consumată de reţeaua de iluminat arhitectural pe parcursul unui an este de 8424,0 Kwh, iar contravaloarea energiei electrice este de 4.127,76 lei (fără TVA).

Executarea instalaţiei de racordare la iluminatul public al Municipiului Iaşi, întreţinerea şi menţinerea reţelei de alimentare cu energie electrică a iluminatului arhitectural şi proiectoarelor aferente acestei reţele, rămân în sarcina Mănăstirii Golia.

Municipalitatea ieșeană asigură iluminatul arhitectural și la alte monumente emblematice ale orașului, precum Palatul Culturii și Biserica Trei Ierarhi.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here