Intenţia Angelei Merkel de a candida pentru un nou mandat de cancelar, salutată de aproape două treimi dintre germani

Sondajul arată că 64% dintre germani susţin decizia lui Merkel de a candida pentru un nou mandat de cancelar, hotărâre susţinută de 89% dintre simpatizanţii partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

 

În acest timp, circa 33% dintre germani se opun candidaturii Angelei Merkel.

 

În ceea ce-i priveşte pe social-democraţii germani (SPD), acelaşi sondaj indică faptul că 51% dintre germani susţin o eventuală decizie a lui Martin Schulz de a candida la postul de cancelar al Germaniei, în timp ce numai 29% salută o candidatură a actualului lider al SPD, Sigmar Gabriel.

 

Schulz a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al Parlamentului European şi că intenţionează să revină în politica germană anul viitor. 

 

SPD-ul nu a decis deocamdată care va fi candidatul formaţiunii pentru postul de cancelar.

 

Cancelarul Germaniei este ales prin vot secret de Bundestag (camera inferioară a legislativului german), după ce noii deputaţi germani îşi preiau mandatele în urma alegerilor. Data exactă a scrutinului nu a fost deocamdată stabilită.

 

Sondajul dat publicităţii de ZDF a fost realizat telefonic pe un eşantion reprezentativ de 1.258 de persoane, în perioada 22-24 noiembrie.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here