Un bărbat din Nigeria a fost declarat bolnav mintal pentru că nu crede în divinitatea supremă

 

 

Un bărbat din Nigeria a fost internat cu forţa într-un spital de boli mintale din statul Kano, după ce a spus că nu crede în Dumnezeu, susţin reprezentanţii unei asociaţii umaniste din ţara africană, potrivit BBC, citat de gandul.
 

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, absolvent al unei facultăţi de inginerie chimică, a fost intrenat în spital împotriva voinţei lui de către propria lui familie adeptă a religiei musulmane.

 

Reprezentanţii spitalului au spus că îl tratează pentru „schimbarea stării psihologice” şi că nu îl vor ţine internat mai mult decât este necesar.

Potrivit activiştilor International Humanist and Ethical Union (IHEU), bărbatul a fost dus de familie la un doctor în momentul în care a declarat că nu crede în divinitatea supremă. Doctorul l-a declarat sănătos, însă familia a decis să îl consulte altul care a spus că convingerile sale ateiste sunt efectul secundar al unei tulburări de personalitate.

 

În acest context, bărbatul a ajuns să fie internat cu forţa şi tratat într-un institut de boli mintale. În spital, el a reuşit să facă rost de un telefon mobil şi să contacteze activiştii IHEU. Purtătorul de cuvânt al asociaţiei, Bob Churchill, a declarat că, în prezent, se caută un avocat dispus să îl ajute pe Mubarak Bala, dar că tânărul ar trebui externat cât mai curând posibil, întrucât starea sa de sănătate se deteriorează pe zi ce trece, mai spune sursa citată.

Statul Kano este preponderent musulman şi funcţionează, din anul 2000, după legea islamică.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here