Sub supravegherea FBI. Percheziții de amploare în mai multe județe din țară la membrii unul grup specializat în clonarea de carduri. Prejudiciu de 2,5 milioane de lei

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” Timişoara au descins, miercuri dimineaţa, la locuinţele membrilor unei grupări care a furat datele a peste 6.000 de carduri de credit din Statele Unite.

 

Concomitent, autorităţile desfăşoară 21 de percheziţii în Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Arad şi Hunedoara, conform Digi 24.

 

Liderii grupării au creat un soft care identifică POS-urile cu vulnerabilităţi, iar vizate au fost îndeosebi cele de la restaurante şi benzinării din SUA.

 

După ce le găseau, cu ajutorul unui alt program informatic, furau datele cardurilor care erau folosite în POS-uri şi toate informaţiile ajungeau într-o adresă de mail.

 

Ulterior, erau create „pachete” de date care erau vândute în Rusia, Pakistan şi SUA, cumpărătorii fiind cei care clonau cardurile şi apoi le goleau.

 

Suspecţii cereau sume care erau sub pragul de 1.000 de dolari, pentru a nu atrage atenţia asupra tranzacţiilor. Unii dintre suspecţi erau cei care încasau banii, operaţiune pentru care primeau până la 40% din sumă.

 

Din banii obţinuţi, membrii grupării şi-au cumpărat case şi maşini de lux.

 

Operaţiunile au ajuns însă în vizorul agenţilor FBI, care au început cercetările şi au şi audiat deja mai multe persoane în America. Totodată, FBI a solicitat informaţii de la 109 bănci care au confirmat retragerile de bani din conturile oamenilor via Rusia, Pakistan sau America.

 

Ancheta s-a extins şi FBI a cerut ajutorul şi procurorilor DIICOT Timişoara pentru prinderea membrilor filierei româneşti.

 

Tinerii romani vor fi cercetaţi pentru infracţiuni informatice, spălare de bani şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Este vorba despre Dinu Melcioiu, Robert Vargatu, Cristian Istodor şi Andrei Velici.

 

În plus, când au descins miercuri dimineaţa în una dintre locuinţele suspecţilor, închiriată într-un complex rezidenţial de la marginea Timisoarei, anchetatorii au găsit şi droguri.

 

Prejudiciul creat de reţeaua de hackeri se ridică la 2,5 milioane de lei, potrivit Realitatea Tv.

 

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here