Cei mai buni elevi din Iași la disciplina Geografie au fost premiați în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Al. I. Cuza”

Luni, 16 iunie, în aula „Mihai Eminescu” din cadrul Universității “Alexandru Ion Cuza” din Iași a avut loc premierea elevilor ieșeni cu rezultatele cele mai bune în domeniul geografiei. Organizarea evenimentului, a fost un parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Iași, Departamentul de Geografie și Facultatea de Geografie și Geologie, reprezentată de Prof. Univ. Dr. Corneliu Iațu, Decanul facultății care a oferit premianților un număr impresionant de cărți de specialitate.

 

Astfel, într-un cadru deosebit de onorant și motivant unui număr de peste 300 de elevi, de gimnaziu și liceu, care au demonstrat însușirea unor solide cunoștințe geografice și, mai presus de aceasta, au demonstrat abilitate și originalitate în folosirea lor, le-au fost recunoscute dăruirea, eforturile susținute și performanțele reușite în acest an școlar. Dintre aceștia, unii elevi au reprezentat județul la nivel național, obținând numeroase premii și mențiuni, plasând Iașii între primele județe ale țării. Eleva Aura Mironescu, de la Colegiul Național, coordonată de prof. Fiscutean Dorin, va reprezenta România la Olimpiada internațională de Geografie, ce va avea loc în această vară, în perioada 12-18 iulie, la Cracovia, in Polonia.

 

 

Cei prezenți la această manifestare, elevi și dascăli din învățământul universitar sau preuniversitar au în comun dorința de a performa și pasiunea pentru geografie, geografia fiind unul dintre cele mai fascinante şi generoase domenii ale cunoaşterii care, pe lângă faptul că ne întregeşte cultura şi spiritualitatea, furnizează soluţii practice în vederea rezolvarii multor dezechilibre survenite pe fondul relaţiilor contradictorii dintre interesele societăţii şi cerinţele propriului său mediu de viaţă.

 

 

 

„În această ipostază, Geografia este ştiinţa care deschide căi către atitudini active în legăură cu ceea ce „datorăm” respectiv ceea ce ”luăm” lumii înconjurătoare. Astfel Geografia ne „îmbogăţeşte” intelectual, ne ajută practic şi ne formează moral cum puţine alte ştiinţe reuşesc să o facă. Prin Geografie, cunoscând lumea înconjurătoare cu însuşirile sale, elevii ajung să se descopere mai bine pe sine, rezonând cu locurile de care aparţin”. (prof. dr. Mihaela Lesenciuc)

 

La manifestare au fost prezenți și numeroși părinți emoționați, rezultatele performante find o consecință directă a unui  parteneriat eficient școală -familie.

 

Evenimentul continuă lista unor ample colaborări, desfășurate pe parcursul întregului an școlar, între învățământul geografic preuniversitar și cel academic din Iași, schimbul de experiență între cele două niveluri contribuind la creșterea calității în educația prin și pentru geografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here