„O facem publică”. PROBA pe care o aşteptau rudele pasagerilor din avionul dispărut

 

 

Malaysia şi operatorul britanic de sateliţi Inmarsat au anunţat marţi că vor publica datele obţinute prin satelit care au fost utilizate în stabilirea traiectoriei avionului de tip Beoing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, până la prăbuşirea acestuia în ocean.
 

Rude ale celor 239 de pasageri care se aflau la bordul avionului când acesta a dispărut de pe ecranele radarelor, la 8 martie, după ce a decolat de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, reclamau aceste date pentru a fi interpretate de către analişti independenţi.

„Toate părţile lucrează la publicarea datelor de comunicaţie şi la descrierea tehnică a analizei”, au anunţat Direcţia Aviaţiei Civile şi Inmarsat într-un comunicat comun, fără să ofere un termen pentru publicarea acestora.

 

Inmarsat şi-a utilizat sateliţii pentru a ajuta la reconstituirea rutei Boiengului 777 de la Kuala Lumpur către sudul Oceanului Indian, unde s-ar fi prăbuşit după ce a rămas fără carburant. În pofida faptului că sistemele de comunicare ale zborului MH370 au fost închise, avionul transmitea semnale emise de către staţii de la sol şi preluate de către sateliţi.

Căutările în mare nu au permis, însă, găsirea avionului.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here