Părinţii îşi lovesc copiii mult mai des decât recunosc. „Corecţia” nu îmbunătăţeşte comportamentul celor mici

 

 

Părinţii îşi lovesc copiii mult mai des decât recunosc acest lucru, iar „corecţia” aplicată celor mici nu le îmbunătăţeşte comportamentul, au constatat cercetătorii americani.
 

Cercetătorii americani de la Southern Methodist University din Dallas au ajuns la concluzia că lovirea copiilor, ca metodă de corecţie, este surprinzător de frecventă şi că cei mai mulţi părinţi au recurs la aceasta mai des decât au recunoscut că o fac.

Totodată, cercetătorii au arătat că lovirea copiilor nu rezolvă deloc problema de comportament pentru care au fost pedepsiţi şi că majoritatea începe să se poarte exact la fel după aproximativ 10 minute.

În cadrul experimentului efectuat de oamenii de ştiinţă, aceştia au pus dispozitive de înregistrare vocală în casele a 33 de familii diferite, conform publicaţiei Heath Day. Timp de şase zile, cercetătorii afirmă că părinţii din 15 familii participante la studiu şi-au lovit copiii de 41 de ori.

Cu toate acestea, în aproximativ 75% dintre cazuri, copiii începeau să adopte un comportament necorespunzător după aproximativ 10 minute.

Potrivit lui George Holden, coordonatorul acestui studiu, rezultatele au arătat, de asemenea, că părinţii care obişnuiesc să ţipe au o probabilitate mai mare de a-şi lovi copiii.

 

Părinţii îşi lovesc copiii din cauza unor probleme minore, iar unele dintre mame fac acest lucru mult mai des decât arată rapoartele efectuate pe baza declaraţiilor furnizate chiar de părinţi. Acest lucru nu numai că nu funcţionează, dar poate duce la probleme de comportament cum ar fi agresivitate, anxietate şi depresie„, a adăugat George Holden.

Un studiu separat, efectuat la Columbia University din New York, a arătat că acei copii care sunt loviţi la vârsta de cinci ani de părinţii lor au o probabilitate mai mare de a deveni agresivi şi de a încălca regulile în timpul şcolii primare, decât cei care nu sunt agresaţi în familie.

 

 

 

(Sursa: descopera.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here