VIDEO. Cum era promovată Romania comunistă, cu fete sexy la piscină. Romania anului 1961

 

 

Arhiva Pathé News, cunoscută ca „British Pathé”, a publicat recent pe internet o mare parte din arhiva video a documentarelor sale. Printre aceste pelicule de la British Pathé se afla şi câteva cu Bucureşti şi România.

Iată cum era prezentată capitala românească într-un documentar realizat în anul 1961.

„Această ţară este România, iar în imagini vedeţi una dintre cele mai puţin cunoscute capitale est-europene, Bucureşti. În cazul în care nu staţi prea bine cu geografia, România – a cărei mărime abia dacă ajunge Anglia din urmă – este situată în estul Europei, la graniţa cu Uniunea Sovietică…

Bucureştiul este un oraş al parcurilor şi florilor, iar locuri ca acesta, cu grădini publice, deşi sunt necunoscute pentru occidentali, sunt destul de banale aici.

În prezent, populaţia Bucureştiului este sub 1,5 milioane de locuitori, însă oraşul creşte cu rapiditate. În ciuda vitezei cu care se dezvoltă, multe clădiri care se construiesc păstrează atât amprenta estică a arhitecturii, cât şi pe cea vestică. Aceasta, de exemplu, este o biserică românească ortodoxă.

Oricum, în ceea ce priveşte clădirile moderne, predomina stilul occidental. ..

Nu la fel de nou, dar la fel de atrăgător pentru priviri, este luxosul hotel Lido, cu piscină să în aer liber, situat în centrul metropolei.

În Casa Presei se afla 5 ziare, care vând 2 milioane de exemplare pe lună. Ieri, părea că Bucureştiul se afla la un continent depărtare. Acum, datorită vitezei călătoriilor aeriene, începe să atragă turişti din toată lumea…”


 

 

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here