EXPLOZIE de prețuri în piețele ieșene. Brânza s-a scumpit cu 50%, iar zarzavaturile au devenit peste noapte „trufandale”

Prețurile din piețele ieșene au crescut simțitor înainte de Paște. În doar câteva zile, brânzeturile s-au scumpit cu până la 50 la sută, iar prețurile zarzavaturilor s-au dublat. Dacă în urmă cu o săptămână, în Piaţa Alexandru cel Bun din Iași, cumpărătorii plăteau 17 lei pe un kilogram de caș, astăzi, același produs costă 20 de lei.

 

Discuție reporter Digi 24 – comerciant: „ – Cu cât au crescut preţurile faţă de săptămâna trecută? – Cu vreo 20 la sută, cam aşa. – Care ar fi motivul? –  Motivul este că la sărbători toată lumea ridică preţurile.”

 

 

„Mi-ar plăcea să fie un pic mai ieftin să mănânce toată lumea. Preţurile le impune piaţa? Le punem noi între noi. Eu când vin dimineaţă în piaţă mă uit cât e în stânga, în dreapta şi pun şi eu”, explică un alt comerciant.

 

Cumpărătorii spun că au sperat să găsească marfă ieftină, însă, acum, prețurile sunt mai mari cu 2-3 lei la kilogram:

 

 

Prețurile de pe 9 aprilie:

caş – 17 lei kilogramul

telemea – 15 lei kilogramul

smântână – 10 lei kilogramul

caşcaval – 20 lei kilogramul

 

Prețurile de pe 18 aprilie:

caş – 20 lei kilogramul

telemea – 18 lei kilogramul

smântână – 13 lei kilogramul

caşcaval – 22 lei kilogramul

 

 

„În străinătate, la sărbători, scade preţul, să aibă toată lumea. Acuma, ce, la 180 e umplută cu lingouri de aur?! Scumpe. Preţurile sunt enorme”, spune un cumpărător nemulțumit.

 

Nu doar brânzeturile s-au scumpit. Preţurile zarzavaturilor s-au dublat faţă de săptămâna trecută.

 

„Verdeaţa la un leu, la 5 lei mai facem o reducere. – Au crescut faţă de zilele trecute? Poate la unele produse da,” spune un comerciant.

 

„Ceapa este 4 lei kilogramul, un leu ridichea, un leu leuşteanul”, își prezintă marfa la Digi 24 un alt comerciant.

Singurul preț neschimbat de vânzători este cel la carnea de miel: 25 de lei kilogramul.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here