EXCLUSIV. Oroare în ghetoul Bularga: câine jupuit de un drogat în faţa copiilor

La 28 de ani a băgat groaza în tot cartierul. Zeci de tineri din zonă sunt burduşiţi de etnobotanice. Gabriel Vornicu şi-a omorât câinele în miezul zilei, din senin. I-a scos organele şi l-a agăţat de grinda casei. Doi minori oripilaţi se aflau de faţă, sadicul oferindu-se să facă pe loc un transplant de la animal la om. Un copil a scăpat după ce-a sunat la Poliţie, brigada de intervenţie rapidă intrând cu forţa în curte. Cei care torturează animale sunt viitorii criminali, avertizează psihologii.

 

 

Nimic nu prevestea ceva rău pentru ziua de vineri, 12 aprilie. Cartierul Bularga, în continuare cu iz de mahala, era cufundat în liniştea unei după-amiezi. Strada Arapului îţi atrăgea atenţia doar datorită celor două magazine deschise pentru amatorii de vin la sfert.  Când, deodată, rutina locatarilor a fost dată peste cap de o intervenţie rapidă a poliţiei. Aceştia au luat cu asalt vila unui ieşean, locuinţă aflată nu departe de cele două blocuri ce pot oricând face parte dintr-o poveste despre ghetouri. În ghearele poliţiştilor a ajuns un tânăr de 28 de ani, pe nume Gabriel Vornicu. Plin de sânge, a fost băgat în dubă. Nimeni nu ştia ce s-a întâmplat. Însă misterul a fost dezlegat după câteva minute, imediat după plecarea oamenilor legii.

 

 

Gabriel nu este certat pentru prima dată cu legea. A înfundat puşcăria încă de la 18 ani, pentru tâlhărie. Nu a stat prea mult în libertate şi s-a întors în penitenciar. Mai are patru fraţi, iar mama este plecată în străinătate, acolo unde suferă de mai mulţi ani de grave probleme de sănătate. În vila de pe Arapului, Gabriel locuieşte doar cu tatăl său, Gheorghe. Cel din urmă are o mică afacere în bazar, acolo unde, pentru a-şi câştiga existenţa, vinde instalaţii sanitare.

 

 

7EST prezintă în ediția print de miercuri, 16 aprilie, în exclusivitate povestea unui tânăr cu mintea tulburată care a băgat spaima în copiii din cartierul Bularga, una dintre zonele cu cea mai mare infracționalitate din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here