Plouă sau nu plouă? Cum va fi vremea de Paște în regiunea Moldovei

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității estimarea privind valorile termice și precipitațiile în perioada 14-24 aprilie.

 

În Moldova, la începutul intervalului, mediile temperaturilor diurne vor marca o scădere treptată, spre valori de 11…12 grade, iar din 17 aprilie vor începe să crească uşor.

Cu toate acestea, vremea rămâne mai rece decât în mod obişnuit în prima săptămână, apoi valorile termice se vor apropia de normele climatologice.

Minimele nocturne vor oscila foarte puţin până pe 20 aprilie şi se vor situa în jurul unei medii de 4 grade, apoi vor creşte până la medii de 7…8 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată în fiecare zi. În intervalul 15-19 aprilie, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

 

LA MUNTE

Media maximelor termice diurne se va încadra între 1 şi 8 grade în prima săptămână, cu cele mai reci zile pe 15, 16 şi 17 aprilie, şi va oscila în jurul valorii de 11 grade în cea de-a doua săptămână.

În timpul nopţilor, temperaturile minime se vor menţine negative în prima jumătate a intervalului, apoi vor creşte până la valori medii de 3…4 grade.

Zilnic vor fi posibile precipitaţii pe arii relativ extinse, în general slabe, cu menţiunea că între 15 şi 19 aprilie vor predomina ninsorile, iar cantităţile vor fi mai însemnate.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here