REŢETE DE PAŞTE – FRIPTURĂ DE MIEL grecească

 

 

Grecii sunt renumiţi pentru bucatele lor delicioase, aşadar încearcă şi tu reţeta lor de miel pentru masa de Paşte, scrie Gândul.
 

 

 Timp de preparare: îndelungat

Număr de porţii: 4-6

Complexitate: uşor.

Ingrediente
2 kg carne de miel
1 lingură cu ulei de măsline
2 linguriţe cu sare de mare
4 căţei de usturoi
12 fire de oregano
375 ml supă de pui/ legume
125 ml vin alb sec
2 cepe roşii
2 lămâi
2 cutii cu roşii în suc propriu
175 g măsline kalamata

 

Mod de preparare

1. Spală carnea şi aşeaz-o într-o tavă adâncă. Toarnă uleiul deasupra, presară sarea de mare şi cu ajutorul unui cuţit cu lama subţire crestează bucăţile de carne. Pune în fiecare crestătura câte o jumătate de căţel de usturoi şi oregano.

2. Toarnă deasupra supă de pui (sau de legume ori apă) şi vinul. Acopers cu un capac (sau folie ori hârtie de copt umezită în prealabil) şi da la cuptor pentru o oraƒ (la 180 grade Celsius).

3. Scoate din cuptor, aşază în tavă cepele roşii, lămâile tăiate în sferturi şi roşiile în suc propriu. Presară de jur imprejul cărnii de miel măslinele.

4. Acoperă din nou şi mai da o ora la cuptor. Îndepărtează capacul şi mai lasă jumătate de ora în cuptor să se rumeneasca bucăţile de carne. După ce ai scos tavă din cuptor, lasă friptură să stea un sfert de ora înainte de a o servi invitaţilor.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here