Drumul prin Infern nu duce spre Paradis! Cartier de lux din Iași, acoperit de noroaie

Au dat zeci de mii de euro pentru un apartament, dar drumul spre casă este un adevărat coșmar. Aproape o sută de familii din localitatea ieșeană Vișani regretă ziua în care s-au mutat în ceea ce credeau că va fi un paradis rezidențial, departe de zgomotul orasului, de praful și mizeria din cartiere.

 

Paradisurile imobiliare de la marginea orașului, promise acum câțiva ani, au ajuns niște sate cu vile frumoase, unde gunoiul este ridicat o dată pe lună, iluminatul stradal lipsește, iar străzile sunt, de fapt, ulițe pline de noroi. 

 

Ca să locuiești în Vișani, sat aflat la numai 8 kilometri de centrul Iașiului, ai neapărat nevoie de mașină. Singura firmă care trimitea microbuze în zonă a renunțat la contract, după ce mașinile au fost grav avariate din cauza gropilor. Primarul spune că nu poate să îi ajute pe noii contribuabili și dă vina…pe vreme.

 

 

„În urma lucrărilor de canalizare a rămas ceva pământ pe marginea șoselei, că e normal să fie acest lucru. Ploile și apa de la zăpezi au făcut un fel de noroi. E dificil de circulat, dar avem în vedere porțiunea de drum rămasă neasfaltată”, a explicat la Digi 24 Gheorghe Cazacu, primarul comunei Bârnova. 

 

Oamenii au crezut acum doi ani că fac afacerea vieții.

„Ne-a promis drumul asfaltat, parcuri, curățenie, copaci, verdeață, un cartier nou. Foarte frumos. De asta am plecat de la garsonieră. Am venit la spațiu mai mare, copiii să se joace. Unde să se joace?! Uitați – gunoi, câini”, spune Ionuț Varna, localnic din Vișani. 

 

În tot acest timp nu s-a făcut nicio investiție. Mai mult localnicii din așa-zisul cartier rezidențial nu au nici unde să arunce gunoiul. Ei nu există pentru societatea de salubritate.

„Motivul lor este lipsa fondurilor și a taxelor colectate pe Vișani și Todirel, dar măsura este discriminatorie și contravine legii. – Când se ridică gunoiul? – Momentan se ridică o dată pe lună cu fotografii din zonă. – Și în rest? – În rest, Dumnezeu cu mila”, spune un alt localnic. 

 

 

„Noi le-am recomandat contracte individuale cu fiecare persoană, pentru ca este mult mai bine, dar Salubris Iași a refuzat acest lucru și suntem supărați pe acest motiv”, a mai spus pentru Digi 24 primarul comunei Bârnova.

 

Cele aproape 100 de familii care locuiesc în zonă au depus plângeri la Poliție, la Curtea de Conturi și la Parchet. Vor să știe dacă pentru zona în care locuiesc au fost alocate fonduri și dacă da, cum au fost cheltuite. Până atunci, chiar dacă locuiesc într-un cartier de lux, cei din Vișani nu trebuie să uite să-și ia cizme de cauciuc atunci când pleacă de acasă.

 

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here