10 modalităţi prin care se te reîndrăgosteşti de soţul tău

 

Chiar şi cele mai puternice cupluri se regăsesc, la un moment dat, într-o stare de monotonie. Iubirea de la începutul relaţie pare să fie înlocuită, treptat, cu nevoia de siguranţă şi cu sentimentele de respect şi de încredere. Ei bine, vestea bună este că dragostea nu dispare, ea putând fi „reînviată” prin diferite metode.
 

Uitaţi de căsătorie. Faceţi o regulă ca, în primele 10 minute în care vă găsiţi  singuri în cameră, să nu discutaţi despre problemele din interiorul familei. Nu vorbiţi despre copii, despre bani sau despre muncă. Amintiţi-vă doar cât de distractive erau discuţiile voastre, la începutul relaţiei.

 

Alintă-l. Atunci când îl stigi, încearcă să eviţi să îi spui pe nume. Aminteşte-ţi cum vă alintaţi la început şi refoloseşte  acele denumiri. Veţi vedea că vă veţi simţi mult mai apropiaţi.

 

Fă un top al celor mai plăcute momente. Aminteşte-ţi care au fost cele mai frumoase 10 momente petrecute împreună. Pune-le pe o foaie şi trimite-i-le printr-un e-mail sau citeşte-i-le seara, când staţi la masă. Cu siguranţă îi vei atinge o coardă sensibilă, iar tu îţi vei aminti care au fost motivele pentru care ai acceptat să îi devii soţie.

 

Învaţă să îl accepţi. Poate nu îţi aduce flori şi nici nu îţi scrie poezii de dragoste, dar sigur face anumite gesturi care, la început, te bucurau. Este foarte posibil ca acum să te fi obişnuit cu ele şi să nu realizezi că încă se petrec. Apreciază-l pentru toate părţile lui bune şi treci peste cele mai puţin plăcute. În fond, cine este perfect?

 

Modificaţi-vă „orarul” sexual. Uneori, timpul alocat sexului se poate transforma în timpul pentru somn. Aşteptând ora somnului pentru această activitate nu este o idee prea bună. Încercaţi să faceţi asta şi în alte momente ale zilei. Relaţia voastră va căpăta un aer proaspăt.

 

Nu îi mai da sfaturi fără să le ceară. Poate că tu conoşti modalităţile cele mai eficiente de a face totul, dar ceea ce contează într-o căsătorie nu se rezumă la cine are dreptate, ci la ceea ce faci, pentru ca celălalt să fie fericit. Oferă-i spaţiu pentru a învăţa prin încercări şi prin greşeli, chiar dacă asta înseamnă să îl laşi să se lupte cu roşiile din bucătărie.

 

Programaţi-vă ieşiri în oraş. Chiar dacă timpul este limitat, cu siguranţă se vor găsi şi seri pe care să vi le dedicaţi doar vouă. Ieşiţi la un restaurant, la un film sau pur şi simplu la o plimbare. Veţi fi mai relaxaţi şi veţi privi problemele pe care le întâmpinaţi cu mai multă detaşare.

 

Fiţi realişti faţă de mersul relaţiei. Discutaţi despre probleme pe care le întâmpinaţi. Fiţi sinceri , spuneţi ce vă deranjează şi faceţi schimbări în legătură cu asta. Încercaţi să vă puneţi în locul celuilalt şi veţi vedea că veţi înţelege mult mai bine ceea ce simte. În plus, spuneţi ce vă doriţi în plus de la relaţie, ce aşteptări aveţi pentru a fi fericiţi.

 

Petreceţi-vă timp separaţi. Dorul este cel care întăreşte o relaţie, aşa că este bine să vi-l provocaţi, din când în când. Petreceţi-vă un weekend cu prietenii şi vă veţi da seama de lucrurile care vă lipsesc, atunci când sunteţi despărţiţi. În plus, veţi avea şansa să meditaţi asupra relaţiei dintre voi şi să vă rupeţi de rutină.

 

Roagă-l să te înveţe ceva. Fiecăruia dintre noi îi place să se simtă util. Rugându-l să te înveţe ceva, va vedea cât de mult îl apreciezi şi, în acelaşi timp, vei face ca iubirea dintre voi să fie mai puternică.

 

 

(Sursa: one.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here