Ce efect are mersul pe jos asupra creierului uman

 

Cercetătorii americani au descoperit că plimbările în ritm susţinut, efectuate de trei ori pe săptămână, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer.

În urma scanării creierului participanţilor la experiment, după un an de plimbări susţinute, s-a constatat că regiunile-cheie la nivel cerebral, inclusiv hippocampusul, şi-au mărit dimensiunea cu 2%.
Creşterea este echivalentă cu întinerirea cu doi ani a vârstei creierului.
În cazul altui grup experimental, care a efectuat exerciţii simple de stretching timp de un an, aceleaşi regiuni ale creierului s-au micşorat cu 1,5%.

„Nu este nevoie de exerciţii fizice viguroase pentru a obţine aceste efecte. Rezultatele ar putea indica o schimbare modestă, dar este ca şi cum am inversa ceasul biologic cu doi ani”, a declarat Kirk Erickson, coordonatorul studiului pentru Daily Mail.
Cu toate că exerciţiile fizice nu sunt un panaceu pentru combaterea demenţei, acestea constituie una dintre cele mai bune metode pentru a păstra mintea în formă.

 

 

(Sursa: b1.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here