A scăpat doar pe jumătate. Președintele CJ Prahova, în AREST LA DOMICILIU

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă, va sta în arest la domiciliu. Decizia Curţii Supreme vine după ce procurorii anticorupţie ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

 

Magistraţii Curţii Supreme au decis miercuri ca preşedintele CJ Prahova să fie arestat la domiciliu.

Avocaţii lui Cosma ar fi cerut judecătorului de caz să respingă propunerea procurorilor anticorupţie şi să dispună cercetarea în libertate a acestuia. Avocaţii au mai solicitat ca, în cazul în care constată că se impune luarea măsurii arestării în cazul lui Cosma, să dispună ca acesta să stea în arest la domiciliu, motivând că preşedintele CJ Prahova are „probleme medicale grave”.

Avocaţii au precizat că înainte de începerea anchetei, situaţia medicală a lui Cosma impunea ca acestuia să-i fie montate stenturi. Astfel, avocaţii au cerut ca instanţa să dipună măsura arestului la domiciliu, pentru ca preşedintele CJ Prahova să se afle într-un mediu potrivit pentru a fi îngrijit din punct de vedere medical şi pentru repaus fizic.

Marţi după-amiază, lui Mircea Cosma i s-a făcut rău în timp ce era transportat la Câmpina, acolo unde se află arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, unde ar fi trebuit dus în baza ordonanţei de reţinere. În primă fază, Mircea Cosma a fost dus la camera de primiri urgenţe a Spitalului orăşenesc Câmpina, însă medicul care l-a examinat ar fi refuzat să îl interneze în acest spital, recomandând transferul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Mircea Cosma a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA fiind acuzat de trafic de influenţă, iar astăzi a fost dus la Curtea Supremă cu propunerea de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Tot astăzi, biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Comisia juridică în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, comisia urmând să facă raport în trei zile, dacă nu se solicită date suplimentare, apoi, plenul se pronunţă în cinci zile.

 (Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here