Un cunoscut jurnalist britanic de origine română, decedat într-un accident de avion în Florida

Jurnalistul Andrei Postelnicu, cetăţean englez, originar din Câmpulung Moldovenesc, a murit într-un accident de avion în Florida. Autorităţile americane au anunţat că Postelnicu pilota un avion ce a dispărut în Martin County vineri.

 

Postelnicu îşi petrecea vacanţă la Vero Beach. El decolase de aici cu destinaţia Marathon la manşa unui avion Piper PA-28, şi trebuia să se întoarcă vineri seara. Jurnalistul nu s-a mai întors însă şi autorităţile au declanşat căutarea lui, scrie wpbf.com.

Căutarea a fost încheiată duminică noaptea, însă se încearcă localizarea epavei în ocean prin scanare sonică. Autorităţile au găsit un rucsac şi o gheaţă aparţinându-i lui Postelnicu, aduse de valuri pe o plajă.

Potrivit Monitorului de Câmpulung, jurnalistul de 37 de ani a obţinut licenţa de pilot în 2010, în Franţa, cu instructori specializaţi inclusiv în zboruri nocturne.

Andrei Postelnicu este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti contemporani, specializat în economie. El a scris pentru publicaţii importante. A lucrat pentru Financial Times între 2000 şi 2006 şi pentru Bloomberg între 2006 şi 2007. A fost editorialist la Evenimentul zilei şi la Capital, corespondent în SUA pentru Realitatea TV şi consultant al politicianului Mircea Geoana.

 

(Sursa: ziare.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here