UPDATE. Noii miniștri liberali. PNL a hotărât cine merge mai departe în locomotiva Guvernului

UPDATE. Ei sunt noii miniștri liberali

 

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat oficial vineri nominalizările în Guvern: Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne, Teodor Atanasiu – ministru al Economiei, Eugen Nicolăescu – ministru de Finanţe, Cristian Buşoi – ministru al Sănătăţii.

Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în şedinţa BPN al PNL. Liberalii vor avea în continuare şi o şedinţă a Delegaţiei Permanente.

Crin Antonescu a mărturisit că așteaptă de la Klaus Iohannis, în calitate de vicepremier şi ministru de Interne, să dea României un guvern și o guvernare mai puternică și mai eficientă, mai multă ordine în Guvern și în țară.  

„Am ajuns fără să forțăm lucrurile în situația de a propune un număr destul de mare de noi miniștri. Această situație a apărut în contextul în care până și noi din interior ne-am dorit să fim mai vizibili la guvern, să fim bine înțeleși ca liberali. În acest context am primit oferta din partea președintelui și am acceptat nominalizarea pentru postura de vicepremier și ministru al Guvernelor. Ceea ce va trebui să fac acolo se poate descrie foarte simplu: coordonare, deoarece colegii mei m-au rugat prin nominalizarea pe poziția de vicepreședinte să coordonez acțiunile miniștrilor liberali și ordonare în ceea ce privește instituțiile statului aflate în subordinea mea. Impunerea legii este o noțiune care se aude rar pe la noi”, a declarat Klaus Iohannis.  

„Vă garantez că ceea ce fac este pentru a îmbunătăți vizibilitatea componenței liberale din guvern și pentru a îmbunătăți percepția pe care noi, liberalii, o avem în public”, a mai spus nou vicepremier citat de Digi 24.

 

(Sursa: digi24.ro)

 
Update. Gerea refuză să demisioneze

 

Conducerea PNL a votat demiterea ministrului Economiei, Andrei Gerea, după ce acesta a refuzat să demisioneze din funcţie.

Demiterea lui Gerea a fost votată de Biroul Politic al PNL. Potrivit lui Andrei Gerea, schimbarea s-a produs pentru că liberalii vor să acţioneze „cu o altă viteză” în Guvern.

 

Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului. Deşi a declarat că nu a demisionat, Gerea a admis că discuţia referitoare la mandatul său se va purta în şedinţa Biroului Politic al formaţiunii. Ulterior, surse politice au declarat că Gerea a refuzat să renunţe la portofoliu.

 

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării şi fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizaţia judeţeană Alba a PNL.

 

În toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presă ca un posibil înlocuitor al lui Varujan Vosganian, după ce acesta a demisionat din funcţia de ministru al Economiei. Vosganian a fost înlocuit atunci cu Andrei Gerea.

(Sursa: adevarul.ro)

 
Liberalii reuniţi în biroul politic central au decis următoarele numiri în fruntea ministerelor: Klaus Iohannis (în prezent primar al Sibiului) – ministru de Interne şi vicepremier, actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu – ministerul Finanţelor, urmând ca locul său la Sănătate să fie luat de şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, au declarat pentru Hotnews.ro surse din cadrul PNL

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a adresat, vineri, membrilor BPN reuniţi la Palatul Parlamentului, în discursul de deschidere a şedinţei, spunându-le că nu îşi doreşte că partidul să iasă de la guvernare, ci „să intre” la guvernare, au relatat, pentru Mediafax, surse din PNL.

„Nu vreau să ieşim de la guvernare, vreau să intrăm!”, le-a spus Antonescu liberalilor.

În această reuniune se discută despre numirile de noi miniştri liberali, care, conform unor surse liberale, sunt: Sorin Frunzaverde/ Klaus Iohannis – MAI, Teodor Atanasiu – Economie, Eugen Nicolăescu – Finanţe, Cristian Busoi – Sănătate, mai arată Hotnews.ro.

 

Cine se pregăteşte

 

Înainte de începerea şedinţei, Crin Antonescu a avut discuţii cu o serie de lideri PNL şi miniştri, între care Gigel Ştirbu, Cristian Adomniţei, Mircea Diaconu, Victor Paul Dobre, Eduard Hellvig, Norica Nicolai, Cristina Pocora, George Scutaru, fiind aşteptaţi însă şi alţi liberali, arată Adevărul.

 

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării şi fost preşedinte al Autoritaţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), ar urma să fie propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizaţia judeţeană Alba a PNL, în locul demisionarului Andrei Gerea.

 

Eugen Nicolăescu, încă ministru al Sănătăţii, dat ca posibil viitor ministru la Finanţe, nu a negat posibilitatea părăsirii fotoliului de ministru de la Sănătate, vorbind la trecut despre realizările sale şi menţionând că cel care-l va urma, tot membru PNL, „cunoaşte paşii pe care i-am făcut şi cum trebuie continuată reforma”.

 

Nicolăescu a mai spus că îşi asumă 99% din reforma în sănătate, menţionând că „mai urma 1%, câteva acte normative, prin care să fie pusă în aplicare” şi că „oricum ea nu poate fi anulată sau stopată”. Potrivit unor surse politice, postul vacantat de Chiţoiu ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. În locul lui Nicolăescu ar urma să fie propus Cristian Buşoi, şeful CNAS, arată Adevărul.

 

În PNL s-a vorbit şi despre înlocuirea ministurlui Muncii, Mariana Câmpeanu, cu purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora. Astăzi însă, înainte de şedinţa liberalilor, Câmpeanu a primit asigurări că nu va fi reamaniată.

 

 

(Sursa: hotnews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here