De ce a fugit de acasă Mirela! Fetița de 12 ani din comuna ieșeană Popești a vrut să vadă „orașul cel mare” și să scape de sărăcie

După două zile de căutări disperate, fetiţa de 12 ani, fugită din localitatea Popeşti, a fost găsită, miercuri noaptea, în scara unui bloc din Iaşi.

 

Înfrigurată şi înfometată, copila a povestit că a plecat de acasă pentru că nu mai suporta să fie pusă la muncă de mama ei şi că îşi dorea să vadă marele oraş, unde îşi imagina că poate avea parte de o viaţă mai bună.

Mirela nu mai suporta tratamentul dur de acasă. Aşa că fata şi-a plănuit marea călătorie spre oraş, convinsă că poate să se descurce singură,

Copila de 12 ani a luat de acasă bani cât să plătească microbuzul până la Iaşi. A coborât în gara unde s-a rătăcit şi, de frică, a început să cerşească.

„Nu a reuşit să obţină niciun leu şi a înnoptat în gară. A doua zi, înfometată, a reînceput să ceară bani de la trecători. Tot aşa, spune că nimeni nu-i dădea nici un leu şi a decis să rămână acolo pentru că nu avea curajul să se întoarcă acasă”, povesteşte pentru Pro TV psihologul Gheorghe Hrițcu.

În tot acest timp, acasă zeci de localnici și de poliţişti o căutau prin toată comuna. Anchetatorii au găsit şi imagini de pe camerele de supraveghere în care copila era suprinsă într-o staţie de autobuz.

Înfometată şi înfrigurată, fetiţa s-a adăpostit timp de şase ore în scara blocului. Norocul ei a fost că  unul dintre poliţiştii care o căutau, a găsit-o înainte ca starea ei să se agraveze, arată stirileprotv.ro.

Copila a fost atât de bulversată de noutăţile văzute în oraş, încât le-a spus lucruri diferite poliţiştilor şi psihologilor. Copila a fost internată deocamdată la un centru de primire minori în regim de urgenţă.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here