Moda şi cultura Africană au ajuns la Iaşi. Vineri se deschide expoziţia pe această temă la Institutul Francez

Atmosfera continentului African este prezentă pentru o zi la Iaşi. La Institutul Francez se pot vedea fotografii care prezintă modă africană.

Fotograful surprinde tradiţia şi obiceiurile acestui continent în imagini artistice. Tot despre Africa va povesti la Universitatea „Cuza” şi un preot care este misionar în Kenya.

 

Cultură şi îmbrăcămintea Africii pot fi analizate în aceste zile la Iaşi. Moda africană este expusă prin obiectivul lui Frédéric de la Chapelle, un renumit fotograf pentru modul în care surprinde detaliile ţinutelor în fotografiile sale. Expoziţia cu imagini de modă se deschide vineri la Institutul Francez.Sursa de inspiraţie este tradiţia africană.

 

“Este modă africană în mod special modă prezentată în africa centrală şi de vest. Sunt regiuni asupra cărora lucrez foarte mult. Vorbim despre o modă italiană, franceza, americană, fiecare dintre aceste mode au ceva caracteristic în funcţie de clima lor şi de modul de viaţă. “ a declarat fotograful Frédéric de la Chapelle.

 

 

Despre viaţa din Africa vine să vorbească şi un preot catolic, misionar în Kenya. Eugen Blaj va prezenta vineri activitatea lui şi a voluntarilor în cadrul unei întâlniri la „Universitaea Al. I. Cuza”. Oricine poate analiza experienţele africane, prezentate la Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here