Ucigașul coafezei din Iași, pus să-și achite spitalizarea. Pentru cele 30 de zile de tratament, conducerea spitalului cere 5.000 de lei

Se strânge laţul în jurul agresorului din Iaşi, care, după Crăciun, şi-a ucis soţia într-un coafor din campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Pe lângă pedeapsa grea cu închisoarea, bărbatul are toate şansele să fie pus să-şi achite şi spitalizarea, mai ales că nu avea asigurare de sănătate.

 

După ce i-a luat viaţa fostei neveste, s-a înjunghiat şi a fost internat în comă de gradul patru. A stat o lună la reanimare, iar medicii vor acum să-i ceară banii pentru tratament. Bărbatul nu era asigurat şi, în plus, a avut discernământ.

Individul în vârstă de 41 de ani a fost internat la urgenţă, la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi la trei zile după Crăciun. Într-o criză de gelozie şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori, apoi a încercat să se sinucidă.

Cum rănile lui erau foarte grave, el a stat în spital 30 de zile, unde a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. După ce a fost externat, Vasile Olaru a ajuns în arestul poliţiei.

Psihiatrii au constatat că omul a avut discernământ atunci când şi-a nenorocit nevasta în vârstă de 38 de ani. Constatarea a convins conducerea spitalului „Sfântul Spiridon” să înceapă demersurile de a recupera banii ce rezultă din zilele de spitalizare. Managerul Ioan Bârliba spune că suma se ridică la circa 5.000 de lei pe care Olaru trebuie să o achite din buzunar, pentru că nu avea asigurare de sănătate. În cazul în care suma nu este achitată, se poate pune sechestru pe bunurile aparținând bărbatului care și-a ucis soția.

Femeia fugise de acasă împreună cu cei trei copii, două fetiţe, de doi şi 13 ani, şi un băiat major chiar în ajunul Crăciunului, în urma unui episod violent.

Nu mai suporta bătăile şi certurile aşa că a cerut ajutorul poliţiei care a îndrumat-o spre Centrul de Protecţie Împotriva Violenţei Domestice. Individul a urmărit-o şi a ucis-o în coaforul la care lucra.

Procesul în care este acuzat de omor deosebit de grav sta să înceapă, iar spitalul intenţionează să se constituie parte civilă.

La fel ca bărbatul din Iaşi, în situaţia de a fi puşi să îşi plătească spitalizarea ar putea fi şi alcoolicii care ajuns în urgenţă după un episod de beţie. În ceea ce îi priveşte există deja un proiect de lege prin care un deputat cere ca aceştia să achite între 500 şi 1000 de lei pentru o internare.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here