Lovitură media. Prima revistă pentru gay într-o țară în care homosexualii fac pușcărie

În Bangladesh, ţară în care relaţiile sexuale între reprezentanţii aceluiaşi sex sunt considerate infracţiune penală şi se pedepsesc cu închisoarea, a apărut prima revistă dedicată minorităţii LGBT.

 

Reprezentanţii minorităţilor homosexuale speră ca materialele publicate în revistă să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă homosexualii în această ţară în care majoritatea populaţiei este de religie musulmană.

 

Revista, cu 56 de pagini glossy, debumită Roopbaan, a fost lansată oficial sânbătă, în capitala ţării, Dhaka, în cadrul unui eveniment pe bază de invitaţii, la care au participat membri de vază ai comunităţii LGBT şi activişti ai drepturilor omului.

 

Revista, care va apărea trimestrial, nu se va vinde în chioşcuri, pentru a nu provoca proteste din partea fanaticilor religioşi şi a homofobilor.

 

În Bangladesh, persoanele gay şi lesbiene sunt forţate să-şi ascundă adevărata orientare sexuală şi să ducă vieţi „duble”, de teama represaliilor autorităţilor, dar şi a populaţiei.

 

 

(Sursa: apropo.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here