9 UTILIZĂRI NEOBIȘNUITE ALE ASPIRINEI! Numărul 4 este foarte important…

Beneficiile aspirinei depăşesc sfera alinării simptomelor de febrăşi de migrenă. Majoritatea oamenilor cunosc faptul aspirina oferă protecţie împotriva atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale, iar cercetările actuale sugerează această ar reduce şi riscul de apariţie a unor cancere şi a bolii Alzheimer.

Dar aspirina poate atrage mult mai multe beneficii legate de sănătate şi frumuseţe, precum şi alte beneficii practice de ordin gospodăresc. Iată câteva proprietăţi neobişnuite, dar foarte eficiente ale acestui medicament.
1. Tratamentul acneei şi a altor boli dermatologice
Folosit încă din secolul al cincilea i.e.n. de către Hipocrate pentru calmarea durerilor, acidul salicilic, un derivat al acidului acetilsalicilic (aspirina), este de fapt o pudraextrasă din scoarţă unei sălcii. Această substanţă „contribuie la eliminarea excesului de sebum şi exfolierea celulelor moarte ale pielii”, susţine medicul Joshua Zeichner, director al secţiei de cercetare clinică şi cosmetică în domeniul dermatologiei din cadrul Spitalului Mount Sinai din New York, care mai adaugă şi „este extrem de eficientă în tratamentul acneei”.
Prin faptul dizolvă celulele moarte şi contribuie la reînnoirea epidermei, acidul salicilic reduce riscul de înfundare a porilor, principala cauza a eruptiilor acneice. De asemenea, această substanţă reduce roşeaţa şi umflăturile, proprietăţi foarte utile în tratamentul simptomatic al acneei rozacee. Acidul salicilic contribuie şi la ameliorarea problemelor de psoriazis prin faptul subţiază leziunile de psoriazis şi reduce iritatia şi mâncărimea”, susţine Dr. Zeichner.
ţi prepari propria masca facială pe baza de aspirina, zdrobeşte patru, cinci pastile de aspirina nefilmate şi pune-le într-un pahar cu 50-60 de ml de apă distilată. Amestecă bine până ce preparatul capătă consistentă unei paşte. îi creşti proprietăţile antimicrobiene şi emoliente, poţi adaugă la preparat şi o linguriţă de miere. Aplică pe piele preparatul încălzit la temperatura camerei, insistând asupra porţiunilor afectate de acnee, şi lasă-l acţioneze aproximativ 10 minute. În urmă, îndepărtează-l de pe piele folosind apă caldă.
2. Tratamentul mătreţii
Datorită proprietăţilor sale emoliente, acidul salicilic este un ingredient ce intră adeseori şi în compoziţia sampoanelor anti-mătreaţă. „Aplicarea pe pielea capului de praf de aspirina în amestec cu şampon poate reduce inflamatia scalpului şi exfolia scuamele de piele”, susţine Zeichner.
prepari amestecul, pisează două sau trei tablete de aspirina nefilmate şi adaugă praful la cantitatea obişnuită de şampon pe care o foloseşti de obicei la o singură spălare a părului. Ai grijă masezi bine scalpul pe timpul samponarii şi laşi şamponul îmbogăţit cu aspirina acţioneze timp de trei până la cinci minute înainte de clătire.
3. Tratamentul muscaturilor şi întepaturilor de insecte
Zeichner susţine aspirina, cu proprietăţile sale antiinflamatorii, poate reduce roşeaţa, iritatia, edemul şi durerile cauzate de muşcăturile de insecte. În acest scop, prepară o pastă de aspirina la fel la punctul 1 şi aplic-o pe zonele afectate timp de câteva minute.
4. Tratamentul firelor crescute pe sub piele
Firele crescute pe sub piele generează mult disconfort, dar problemele pot fi rezolvate prin tratamentele topice cu aspirina. Acidul salicilic din aspirina exfoliază pielea moartăşi eliberează firele de par crescute în interior.
Natură antiinflamatorie contribuie şi la reducerea inflamaţiei şi a roşeţii. În plus, acidul salicilic poate preveni şi trata infecţiile uşoare.
1. Dizolvă 2 sau 3 tablete de aspirina într-o linguriţă plină cu apă caldă până la obţinerea unei consistente groase.
2. Adaugă la această pastă şi 1 linguriţă de miere.
3. Aplică pastă pe zonele afectate.
4. Las-o acţioneze timp de 10 minute.
5. Indeparteaz-o prin clătire cu apă caldă şi usucă pielea prin tamponarea cu un prosop moale.
6. Foloseşte acest remediu o dată sau de două ori pe săptămâna, după caz.
5. Curăţarea suprafeţelor din baie
Aspirina poate elimina şi nevoia de a folosi detergenţi scumpi, deoarece „aceleaşi proprietăţi de exfoliere pe care le posedă contribuie şi la curăţarea suprafeţelor casnice, îndepărtând depunerile de murdărie”, susţine Gafanovich. Dizolvă două tablete de aspirina nefilmate în apă fierbinte şi foloseşte pastă la curăţarea murdăriei de pe suprafeţele emailate din baie.
6. Îndepărtarea bătăturilor picioarelor
Aspirina înmoaie bătăturile şi excrescenţele de piele întărite, şi poate preveni chiar reapariţia acestora. Prepară o soluţie amestecând 3 tablete de aspirina zdrobite cu 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi 2 linguri de apă. Încălzeşte o cârpă la microunde şi îmbib-o bine în soluţia preparată, după care aplic-o pe zonele afectate. După 10 minute, freacăbătăturile cu piatră ponce. Repetă acest procedeu în fiecare zi până la îndepărtarea completă a bătăturilor şi a crustelor de piele.
7. Îndepărtarea petelor
Acidul salicilic neutralizează petele de transpiraţie. Amestecă trei aspirine zdrobite cu 125 ml de apă într-un bol. Scufundă hainele pătate în castron şi ţine-le la înmuiat timp de câteva ore, după care spală hainele în mod obişnuit. Acelaşi amestec poate îndepărta şi petele de nicotină şi de clorofilă de pe mâini. Înmoaie pielea în soluţie timp de 15 minute, după care clăteştete bine cu apă caldă.
8. Sprijinirea creşterii plantelor
Aspirina susţine inclusiv creşterea plantelor de interior sau de exterior prin faptul activează mecanismele naturale de apărare ale acestora şi previne înmulţirea organismelor fungice. De asemenea, aspirina creşte efectiv rată de creştere a plantelor. Dizolvă o tabletă de aspirina nefilmata în 4 l de apă şi pulverizează soluţia direct pe plante.
Aceeaşi soluţie prelungeşte şi prospeţimea florilor din vază. Potrivit explicaţiilor furnizate de Judy Jernstedt, profesor de botanică la UC Davis, „acidul salicilic reduce producţia de etilenă, ceea ce încetineşte ritmul de ofilire a florilor şi le menţine proaspete mai mult timp. Proprietăţile antifungice ale acidului salicilic dizolvat în apă din vază reduc înmulţirea mucegaiurilor care pot grăbi ofilirea florilor.”
9. Eliminarea negilor
Aplică o cantitate generoasă de praf de aspirina direct pe negi, după care acoperă zona tratată cu bandă adezivă. Este un fapt demonstrat clinic atât aspirina cât şi bandă adezivă tratează eficient negii.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here