14 semne care îţi arată că eşti într-un restaurant prost

De câte ori ţi s-a întâmplat să stai în faţa unui restaurant, întrebându-te dacă să intri sau nu? Îţi spunem noi cum să triezi rapid localurile: iată 14 semne care îţi arată că ai nimerit un restaurant prost.
 

Ţi s-a întâmplat cu siguranţă: să stai în faţa uşii unui restaurant necunoscut, studiind cu mare atenţie meniul şi întrebându-te oare dacă merită să-l încerci. Nu vorbim aici de restaurantele cu stele Michelin, unde chiar acel calificativ le conferă o anumită siguranţă şi clasă. Nu vorbim, desigur, nici de bufetele fast-food, unde pentru o sumă foarte mică ai la pachet mâncare nesănătoasă, plină de calorii şi grăsimi. Cum faci să-ţi dai seama că ai nimerit într-un restaurant prost (în afara concluziei că, de fapt, mâncarea nu ţi-a plăcut deloc)?

 

Iată câteva semne.

 

  • Nu te întâmpină nimeni la intrare. Sau, din contra, există un personaj costumat în… orice, de la urs la morcov, care te invită (a se citi trage de mână) până în restaurant.
  • Restaurantul se prezintă ca fiind cu specific „internaţional“ (are şi sushi, dar şi sarmale). Sau oferă un „meniu turistic“.
  • La o oră la care toată lumea ar trebui să fie la masă (prânz sau cină), acest restaurnat este aproape gol.
  • Este un restaurant mare, cu zeci de locuri (nu unul mic, de familie), dar nu acceptă carduri de credit.
  • Podeaua pare nemăturată şi încăperea este neaerisită.
  • Odată ce te-ai aşezat, durează o veşnicie până cineva îţi aduce meniul.
  • Pe meniu apar pozele cu mâncare, iar foile sunt trase în plastic sau capsate. Sau, şi mai mult, au unele preţuri şterse cu carioca şi completate alături, pe foaie, de mână.
  • Meniul are foarte multe pagini (în mod normal, pentru a oferi feluri de mâncare gătite bine, un meniu trebuie să includă doar câteva opţiuni la fiecare categorie).
  • Întrebi de trei feluri de mâncare diferite şi ţi se spune că tocmai s-au terminat.
  • După ce comanda îţi este luată, aştepţi foarte mult ca cineva să îţi aducă măcar băuturile şi tacâmurile.
  • Tacâmurile şi paharele nu sunt curate, au pete şi urme de apă de la spălat.
  • Baia nu este chiar cea mai curată încăpere din local.
  • Mâncarea celorlalţi din local este pur şi simplu înecată în grăsime. Sau este lăsată pe jumătate neconsumată în farfurie.
  • Nota este mai mare decât ce ţi-ai calculat tu că ar trebui să fie: fie există taxe ascunse, nemenţionate pe meniu, fie sunt băuturi trecute în plus.

 

 

 

 

(Sursa: glamourmagazine.ro)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here