14 februarie. Pentru unii este joi, pentru restul Valentine’s Day. Din categoria celor cu joia intră comercianții de rahaturi, care în ajun și-n cursul zilei fac vânzare bunicică, dar n-o pot egala pe a bijutierilor care fac buzunarele la o seamă de contemporani și mai uscate, și mai ușoare, a se citi – goale.
14 februarie. Azi toată lumea trebuie să fie îndrăgostită și să-l ferească Cel de Sus pe vreun „iubi“ neatent sau cu dărnicia alterată de mersul cu mașina-n service. Omul ăla este pierdut. Chiar și-n cuplurile cu vechime, momentul, dacă trece ca joia de după miercure, trezește motive de scandal în jurul sintagmei consacrate – „tu nu mă mai iubești“. Și asta e de porc.
14 februarie. E bine să te gândești la Cupidon și să zici că ai noroc. Nu trebuie să dai banu, plus de asta, mâine e vineri și se lasă cu ceva. În cel mai rău caz … cu un șpriț. Dar și ăsta va fi cu sabia Dragobetelui deasupra capului, așa că …
14 februarie. Este primul șut în moalele portofelului din seria careului fatal care include Dragobetele, Mărțișorul și Ziua Femeii. Agoniseala lui ianuarie, plus lichidarea se vor topi ca zăpada pe calorifer. Satisfacții? Mm, au fost zile și mai bune.
14 februarie. Ar putea fi momentul în care o seamă de aleși și-ar declara amorul etern consoartelor, ca act de model civic și îndemn să ne iubim perechile, cu toate că ei vor dormi tot pe partea dtreaptă.
14 februarie. Liechtenstein-ul dă de băut. E ziua lui. Principatul, nu Vasile, da? De asemenea se bea acasă la Gică Craioveanu. Evident, mult.
… 14 februarie 1876. Bell aplică pentru brevetul necesar validării inventării telefonului, fix cu două ore înainte ca Elisha Gray să facă același lucru. Că s-a dovedit o mică țeapă e din alt film. Mai târziu s-a descoperit că telefonul lui Gray, așa cum l-a descris el, ar fi funcționat corect, în timp ce abureala lui Bell nu ar fi funcționat în varianta inițială …
La aceeași dată, numai că-n 1888, Băsescu ar fi avut un succes cocoșabil cu sintagma „aici sunt banii dumneavoastră“, pentru că celebra campanie „Dați un leu pentru Ateneu“ și-a găsit finalitatea și Ateneul Român a fost inaugurat.
Sigur, sunt mult mai multe momente ce au încărcat această zi. Cei care vor să mai afle și altceva, să dea o căutare, 14 februarie pe Wikipedia. Le trece de Cupidon. Garantat.