10 ani de la Răpirea din Irak. Dezvăluirile care nu o să le placă americanilor! Va desecretiza Iohannis dosarul?

La sfârşitul lunii martie se împlinesc 10 ani de la Răpirea din Irak în care au fost implicaţi trei jurnalişti romani. Într-un material pus la dispoziţia ziarulring.ro, unul dintre jurnaliştii implicaţi, Ovidiu Ohanesian atrage atenţia că la mijloc sunt lucruri mult mai importante care sunt acoperite de Traian Băsescu prin secretizarea timp de 50 de ani. De la dosarul Armamentul pe care, serviciile îl vor dispărut şi până la condamnarea la moarte a unuia dintre răpitori, dar care este bine mersi în viaţă, protejat de americani.

  „Asta e de fapt miezul problemei: în spatele dosarului Răpirea din Irak se ascunde dosarul Armamentul. Probabil că mai sunt şi alte lucruri mult mai grave, dar pe astea le-am identificat eu, deocamdată. Şi mi se pare extrem de grav ca americanii, în continuare, nu insistă să fie anchetaţi toţi vinovatii. Vin să bată pasul mare aici, spunând că lupta împotriva terorismului şi, de fapt, protejează, cel puţin un terorist internaţional, cetăţean american. Am făcut demersuri degeaba. Victor Bout a fost condmnat la 25 de ani, dar reţeaua lui din România încă nu apare”.

Va desecretiza Iohannis dosarul „Răpirea din Irak”?

Întrebat dacă intenţionează să-i ceară preşedintelui Iohanis să desecretizeze dosarul „Răpirea din Irak”, secretizat de Traian Băsescu pentru 50 de ani, Ohanesian spune: „O să cer. Eu, deocamdată, am avut încredere în americani. Iar Iohannis încă nu a scăpat de toată echipa de prăduitori din vechea gardă de la Cotroceni. Sentorul Valer Marian este la a patra scrisoare către Iohannis în care îi spune: «Nu vă lăsaţi înconjurat!». Ioannis trebuia, în primul rând, să facă o curăţenie exemplară la Cotroceni. Pentru că acolo a rămas toată şleahta de securişti ai lui Traian Băsescu. Iohannis trebuia să le sigileze birourile şi să-i trimită pe toţi în concediu. N-a făcut-o şi va plăti pentru chestia asta”. Dacă Iohannis va desecretiza „Răpirea din Irak”, rămâne… de văzut.

  „La sfârşitul lunii martie se împlineşte un deceniu de la cea mai mare diversiune din istoria României, Răpirea din Irak, nimic altceva decât o operaţiune a serviciilor speciale. Secretizate abuziv pentru următoarea jumătate de secol de Traian Băsescu, preşedintele ţării din acea perioadă, documentele afacerii ascund personaje din lumea politică, de afaceri şi din comunitatea informativă. (…) Mai grav este faptul că, la 10 ani de la Răpirea din Irak, unul dintre teroriştii implicaţi, cetăţeanul american Mohammad Munaf, condamnat la moarte în Irak, condamnat definitiv în România pentru fapte de terrorism şi dat în urmărire prin Interpol, este protejat de SUA”, spune Ohanesian, care precizează că a „notificat şi renotificat Ambasada SUA la Bucureşti, Interpolul şi autorităţile romane cu privire la dispariţia misterioasă a teroristului american Mohammad Munaf din custodia forţelor militare americane din Bagdad”, dar nici până astăzi „o anchetă oficială serioasă nu a fost demarata”, concluzia sa fiind că această chestiune „pune la îndoială determinarea reală a aliaţilor de a lupta împotriva terorismului internaţional”.  „

S-a zis că aceste documente ar fi dispărut

 

Ohanesian a mai declarat pe ziarulring.ro: „Luna asta se fac 10 ani de la răpirea mea în Irak. Un deceniu de minciună. Pentru asta m-am hotărât să scot două cărţi, prima lună asta şi următoarea în luna aprilie. Prima se va numi «Anatomia unei diversiuni», care se referă la răpirea din Irak.

Aceste documente le pun la dispoziţia presei în premieră. Ele vor fi publicate în cea de-a doua carte care va apărea în luna aprilie, cel târziu în luna mai. Vreau să vadă lumea că teroristul Munaf nu a fost condamnat la moarte de pomană. S-a zis că aceste documente ar fi dispărut. Ei, uite că nu au disprut şi că noi am focut rost de ele.

Sunt documente din dosarul irakian de anchetă. Usor-usor o să mai pun la dispoziţia presei şi alte documente. (…) Aceste documente nu au apărut la mine în dosar, au fost ascunse. Nu ştiu la solicitarea cui au fost traduse, dar eu am pus mâna pe ele în anumite împrejurări. Cineva a avut documentele, le-a tradus şi le-a ascuns. Cu bună ştiinţă. Cât despre Munaf, deşi condamnat la moarte, el nu a fost executat, cum precizau aceste documente, ci este bine mersi. A apărut recent într-un interviu la Antena 3 şi figurează că dat în urmărire internaţională prin Interpol. Eu m-am adresat Ambasadei SUA la Bucureşti şi le-am spus să dea date despre Munaf şi să nu-l mai protejeze pentru că este un terorist.

Este un cetăţean american terorist. Să dea date despre el şi să-l trimită încoace. Şi nu am primit niciun răspuns. Eu i-am pregătit 450 de pagini de documente ambasadei, să vadă pe cine protejează. Să vadă cum protejează crima organizată şi terorismul internaţional. Sunt 450 de pagini de documente şi mărturii despre echipa asta de terorişti internaţionali: Munaf, Hayssam, Bout”.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here